@Sharuzzaman: <br>mungkin betul dan mungkin tidak... saya memang tak yakin simpleLinux boleh dijadikan server kerana tidak ada kuasa firewall dan Selinux :| mungkin juga akan terjadi simpleLinux server bila semuanya dah turun padang bantu. <br>
<br>@Masokis: betul lah tu, ping aje... huhuhu... saya punya IP kadang2 berubah, al-maklumlah dinamic IP hihihhii... anak2 dia punya IP cantik je, <br><br>PC 1: 192.168.1.3<br>PC 2: 192.168.1.4<br>PC 3: 192.168.1.5<br>PC 4: 192.168.1.6<br>
<br>saya dah ada nampak akses dah kt FTP saya huhuhhu.. good job<br><br><br>er, pasal nak guna simpleLinux sbg server, saya akan kaji lebih lanjut lagi. xD <br><br><div class="gmail_quote">On Mon, Mar 28, 2011 at 6:14 PM, MASOKIS <span dir="ltr">&lt;<a href="mailto:masokis@gmail.com">masokis@gmail.com</a>&gt;</span> wrote:<br>
<blockquote class="gmail_quote" style="margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); padding-left: 1ex;">dia cakap ada 4 buah pc bersambung :P<br>
xdapat mak..kut2 dapat anak :P<br>
<font color="#888888"><br>
--<br>
</font><div><div></div><div class="h5">VISIT ME @ <a href="HTTP://WWW.MASOKIS.COM" target="_blank">HTTP://WWW.MASOKIS.COM</a><br>
_______________________________________________<br>
Owasp-Malaysia mailing list<br>
<a href="mailto:Owasp-Malaysia@lists.owasp.org">Owasp-Malaysia@lists.owasp.org</a><br>
<a href="https://lists.owasp.org/mailman/listinfo/owasp-malaysia" target="_blank">https://lists.owasp.org/mailman/listinfo/owasp-malaysia</a><br>
<br>
OWASP Malaysia Wiki<br>
<a href="http://www.owasp.my" target="_blank">http://www.owasp.my</a><br>
<br>
OWASP Malaysia Facebook<br>
<a href="http://www.facebook.com/OWASP.Malaysia" target="_blank">http://www.facebook.com/OWASP.Malaysia</a><br>
<br>
OWASP Malaysia Twitter #owaspmy<br>
<a href="http://www.twitter.com/owaspmy" target="_blank">http://www.twitter.com/owaspmy</a><br>
</div></div></blockquote></div><br><br clear="all"><br>-- <br><b>Fariz Luqman</b><br>The Chairman of SimpleLinux<br>Visit: <a href="http://www.simplelinux.tk" target="_blank">http://www.simplelinux.tk</a><div>Fb: <a href="http://facebook.com/simpleLinux" target="_blank">http://facebook.com/simpleLinux</a><br>
<br>&quot;There IS a Malaysian Linux Distro&quot;<div><br></div><div>---</div><div>Facebook: <a href="http://facebook.com/farizluqman" target="_blank">facebook.com/farizluqman</a><br><br></div></div><br>