hahaha ;p <br><br>sekarang nih nampak semua diam.... <br><br>kelantan baru buka incubator bawah SEDC. baru nak beroperasi kalau ada lah conference @ competitions mcm nih sekurang2nya <br>Incubator kelantan dapat jugak nama....<br>
<br>Fokus incubator sekarang nih pasal animasi.. rasanya dah ada 4 5 cerita animasi yg sedang dalam proses pembikinan dan tgh communicate dgn pihak <br>RTM utk waktu siaran maybe dalam bulan 9 @ 10 kot....<br><br>nih semua animasi kawe tak der lah terlibat cuma tahu jer lah .... pasal dah tgk sinopsis dan draf asal cerita dia...<br>
<br>sekarang nih kalau cerita pasal Linux ermmm rasanya ramai yg kenal Ubuntu dari debian ........<br>kawe punya matlamat adalah kumpulkan semua expert2 linux / bsd di kelantan, terengganu @ pahang utk wujudkan satu center <br>
Open Source Center pantai timur. <br><br>melalui community yg ada inilah kita boleh develop training, conference, workshop, consultant dan etc...<br>pasal dah banyak sangat ajaran sesat yg kawe jumpa pasal linux di kelantan nih... ;p<br>
<br>Sekarang nih kawe dah wujudkan satu Linux Lab di LAB MIS PKINK dengan kerjasama pihak MIS PKINK.<br>(OS : Linux Mint. / Running: Microsoft Office, Exel &amp; Powerpoint under Linux./ Running Class For OpenOffice.)  <br>
<br>itu jelah yg mampu kawe buat setakat nih...<br><br><br><div class="gmail_quote">2010/2/24 Amir Haris Ahmad <span dir="ltr">&lt;amir@localhost.my&gt;</span><br><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">
Dekat mana meeting tu akan dilangsungkan? aku minat sgt ni klu kelantan. Apa2 yang boleh aku bantu. Dulu2 masa muda, aku ada buat kerja gila organize open source nya talk. Ke hulu ke hilir pegi kolej and cari speaker yang ada kat Kelantan. Masa tu member cth Azuddin (HUSM), Zapawi (mesiniaga) jadi speaker Buat dekat ITD peng. Chepa (2003). Sifu Maznan MyLinux pun ok jgk support masa tu, apa2 yang perlukan orang kat kelantan kontek aku. Lepas tu masa tu la Kelantan implement Linux router/fw guna disket (link satu kelantan), melalui co. minix solutions SDN BHD. Wow... aku bukan pandai sgt pun compare dengan expert2 yang ada, tapi minat tu ada. <div>

<br></div><div>rgds<br><div><br><div class="gmail_quote">2010/2/24 Mohd Syamsuri <span dir="ltr">&lt;<a href="mailto:msyamsuri@gmail.com" target="_blank">msyamsuri@gmail.com</a>&gt;</span><div><div></div><div class="h5">
<br><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">
Otai nak balik makan dah tuh.... ;p<br><br>I have inform kelantan sedc and also kelantan incubator manager and they will organize a meeting to discuss detail about this matter.<br><br>I hope they will agree to set up first &quot;hacking Competitions&quot; in Kelantan.<br>


 <br><br><div class="gmail_quote">2010/2/24 Amir Haris Ahmad <span dir="ltr">&lt;amir@localhost.my&gt;</span><div><div></div><div><br><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">


Boleh aku balik rumah.. :)<br><br><div class="gmail_quote">2010/2/24 Ahmad Arafat Abdullah <span dir="ltr">&lt;<a href="mailto:trunasuci@gmail.com" target="_blank">trunasuci@gmail.com</a>&gt;</span><div><div></div><div>
<br><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">
Salam;<br><br>AFAIK Kalantan ada fans2 OSS tersendiri.. Slackware, linux lain2...<br><br>insyallah kalau takde hal, saya pun nak turun sana jumpa geng2@kawan2 lama...<br><br><br>:)<br><br><br><br><br><br><div class="gmail_quote">



<div>
2010/2/22 Mohd Syamsuri <span dir="ltr">&lt;<a href="mailto:msyamsuri@gmail.com" target="_blank">msyamsuri@gmail.com</a>&gt;</span><br></div><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">




Bro kertas kerja ni kalau saya guna pakai dan panggil OWASP team utk turun dan organize event di KELANTAN.<div><div></div><div><div><br></div><div>agak2 bro sanggup tak turun?</div><div><br></div><div>saya tgh develop utk wujudkan satu community Kelantan Opensource Center, dan sekarang nih dah ada lab yg 100% guna LINUX **(dual boot Windows)</div>





<div><br></div><div>kalau boleh adakan hacking competitions rasanya dah bagus sebagai permulaan.</div><div><br></div><div>What are your suggestions and why?</div><div><br></div><div>best regard <br>syamsuri<br>Mynux Solutions</div>





<div><br><br>
</div>
<br></div></div>_______________________________________________<br>
Owasp-Malaysia mailing list<br>
<a href="mailto:Owasp-Malaysia@lists.owasp.org" target="_blank">Owasp-Malaysia@lists.owasp.org</a><div><br>
<a href="https://lists.owasp.org/mailman/listinfo/owasp-malaysia" target="_blank">https://lists.owasp.org/mailman/listinfo/owasp-malaysia</a><br>
<br>
OWASP Malaysia Wiki<br>
<a href="http://www.owasp.org/index.php/Malaysia" target="_blank">http://www.owasp.org/index.php/Malaysia</a><br>
<br>
OWASP Malaysia Wiki Facebook<br>
<a href="http://www.facebook.com/pages/OWASP-Malaysia-Local-Chapter/295989208420" target="_blank">http://www.facebook.com/pages/OWASP-Malaysia-Local-Chapter/295989208420</a><br></div></blockquote></div><font color="#888888"><br>



<br clear="all"><br>
-- <br># uname -a<br>NetBSD  5.0 NetBSD 5.0 (GENERIC) #0: Sun Apr 26 18:50:08 UTC 2009  builds@b6.netbsd.org:/home/builds/ab/netbsd-5-0-RELEASE/i386/200904260229Z-obj/home/builds/ab/netbsd-5-0-RELEASE/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC i386<br>




<br>
</font><br>_______________________________________________<br>
Owasp-Malaysia mailing list<br>
<a href="mailto:Owasp-Malaysia@lists.owasp.org" target="_blank">Owasp-Malaysia@lists.owasp.org</a><br>
<a href="https://lists.owasp.org/mailman/listinfo/owasp-malaysia" target="_blank">https://lists.owasp.org/mailman/listinfo/owasp-malaysia</a><br>
<br>
OWASP Malaysia Wiki<br>
<a href="http://www.owasp.org/index.php/Malaysia" target="_blank">http://www.owasp.org/index.php/Malaysia</a><br>
<br>
OWASP Malaysia Wiki Facebook<br>
<a href="http://www.facebook.com/pages/OWASP-Malaysia-Local-Chapter/295989208420" target="_blank">http://www.facebook.com/pages/OWASP-Malaysia-Local-Chapter/295989208420</a><br></blockquote></div></div></div><br>
</blockquote></div></div></div><br><br clear="all"><br>-- <br><div><div></div><div>best regard <br>syamsuri<br>Mynux Solutions<br>
</div></div></blockquote></div></div></div><br></div></div>
</blockquote></div><br><br clear="all"><br>-- <br>best regard <br>syamsuri<br>Mynux Solutions<br>