[OWASP-Malaysia] something interesting to share

ApOgEE jerungkun at gmail.com
Wed May 18 00:30:45 EDT 2011


So, sifu2, tok guru OWASP taknak buat post mortem ke camne mereka boleh
hijack laman web pemandu,
fb dan lelain, kemudian bagi awareness kepada orang ramai camne nak secure
diorang punya site, dan fb page tu?
cerita sikit bahagian mana nak tutup/tampung, camne nak tepis...

Ramai boleh cakap mereka lalai, guna password mudah diteka, bla-bla... tapi
memang pada adatnya, mangsa2 tu semua bukan IT savvy pun.
ibarat macam orang baru pandai silat, lepas tu pegi test power pukul budak
kecik separuh umur yang lembik... malu seh...

Cuba kita bagi public awareness camne nak secure FB diorang dari kene
hijack, dan sebagainya... kalo kene jugak, baru la boleh kata mereka
lalai... macam orang lalai tinggal kunci kereta dalam kereta di tepi jalan,
tinggal beg duit sekali kat seat depan...

cer citer.. cer citer... ;) heheh


On Tue, May 17, 2011 at 7:43 PM, Mohd Hidzuan Zainul Hashim <
hidzuan at gmail.com> wrote:

> Tu sebab hacker dpt teka..
>
>
> Regards,
> e1
>
> Sent from GreenBerry®Mobile
>
> -----Original Message-----
> From: Sumardi Shukor <me at sumardi.net>
> Sender: owasp-malaysia-bounces at lists.owasp.org
> Date: Tue, 17 May 2011 19:25:59
> To: Open Web Application Security Project (OWASP) Malaysia Local Chapter<
> owasp-malaysia at lists.owasp.org>
> Reply-To: "Open Web Application Security Project \(OWASP\) Malaysia Local
>        Chapter" <owasp-malaysia at lists.owasp.org>
> Subject: Re: [OWASP-Malaysia] something interesting to share
>
> _______________________________________________
> OWASP-Malaysia mailing list
> OWASP-Malaysia at lists.owasp.org
> https://lists.owasp.org/mailman/listinfo/owasp-malaysia
>
> OWASP Malaysia Wiki
> http://www.owasp.my
>
> OWASP Malaysia Facebook
> http://www.facebook.com/OWASP.Malaysia
>
> OWASP Malaysia Twitter #owaspmy
> http://www.twitter.com/owaspmy
> _______________________________________________
> OWASP-Malaysia mailing list
> OWASP-Malaysia at lists.owasp.org
> https://lists.owasp.org/mailman/listinfo/owasp-malaysia
>
> OWASP Malaysia Wiki
> http://www.owasp.my
>
> OWASP Malaysia Facebook
> http://www.facebook.com/OWASP.Malaysia
>
> OWASP Malaysia Twitter #owaspmy
> http://www.twitter.com/owaspmy
>



-- 
Best Wishes,

M. Fauzilkamil Zainuddin
----------------------------------------------------
ApOgEE a.k.a JeRuNgKuN
----------------------------------------------------
https://edge.launchpad.net/~apogee - ApOgEE on LaunchPad
http://artofapogee.blogspot.com - Art Of ApOgEE
http://coderstalk.blogspot.com - Coder's Talk
----------------------------------------------------
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: https://lists.owasp.org/pipermail/owasp-malaysia/attachments/20110518/b7aa585d/attachment.html 


More information about the OWASP-Malaysia mailing list