[OWASP-Malaysia] SPR google documents disclosure

saiful akusaiful at gmail.com
Mon Jun 27 12:09:45 EDT 2011


i like, aku pun nak lupuskan mac ini jugak, nak godak cari typewriter untuk
digunakan, bebas virus dan tak perlu install antivirus kat typewriter,
google pun tak dapat nak cari


2011/6/27 Hasanuddin Abu Bakar <bizkutrai at gmail.com>

> Encik Haris, saya cuma pakai advanced search kat option Google.
> http://www.googleguide.com/advanced_operators.html
> Ini bukan masalah web application, tapi ni lebih kepada masalah
> pematuhan polisi perlindungan data peribadi. Sudah banyak yang saya
> jumpa terutamanya di website Malaysia, namun semua orang buat tak tahu
> dan beranggapan mendedahkan data peribadi ini bukan satu masalah
> besar.
>
> Contohnya seperti laman NST
> http://www.nst.com.my/nst/spotoncontest#winners
> dan banyak lagi website yg sewaktu dengannya. Tidak memerlukan skill
> 1337 h4ck0r untuk mendapatkan maklumat seperti ini.
>
> Cuba google nombor MyKAD anda di Google. kejutan pasti menanti.
>
>
> Hasanuddin Abu Bakar
> GSEC, LPIC-1, Novell CLA
> IT Security Engineer
> +6017 913 1983
>
> Sigma Rectrix Systems (M) Sdn Bhd
> No.15 & 15-1, Jalan Equine 9A,
> Equine Park, Bandar Putra Permai
> 43300 Seri Kembangan Selangor
> URL             : www.sigmarectrix.com
>
> Phone        : 03-89486696
> Fax              : 03-89487796
> Helpdesk  : 03-89486596
>
>
>
>
> 2011/6/27 Harisfazillah Jamel <linuxmalaysia at gmail.com>:
> > Team
> > Saya perlu menjawab ni nanti. Selepas ini boleh tak email kepada kami
> > dahulu. Saya dan Fazli.
> > Thanks.
> >
> >
> > _______________________________________________
> > OWASP-Malaysia mailing list
> > OWASP-Malaysia at lists.owasp.org
> > https://lists.owasp.org/mailman/listinfo/owasp-malaysia
> >
> > OWASP Malaysia Wiki
> > http://www.owasp.my
> >
> > OWASP Malaysia Facebook
> > http://www.facebook.com/OWASP.Malaysia
> >
> > OWASP Malaysia Twitter #owaspmy
> > http://www.twitter.com/owaspmy
> >
> _______________________________________________
> OWASP-Malaysia mailing list
> OWASP-Malaysia at lists.owasp.org
> https://lists.owasp.org/mailman/listinfo/owasp-malaysia
>
> OWASP Malaysia Wiki
> http://www.owasp.my
>
> OWASP Malaysia Facebook
> http://www.facebook.com/OWASP.Malaysia
>
> OWASP Malaysia Twitter #owaspmy
> http://www.twitter.com/owaspmy
>



-- 
"When there are Thousand of People go against you and only one at your side,
trust me, I'm the one - akusaiful".
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: https://lists.owasp.org/pipermail/owasp-malaysia/attachments/20110628/95acc8e2/attachment.html 


More information about the OWASP-Malaysia mailing list