[Owasp-Malaysia] [Owasp-malaysia] Draf Asal Spoof @ Melaka 2006

Mohd Fazli Azran mfazliazran at gmail.com
Wed Feb 24 02:25:08 EST 2010


-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1

On 2/24/10 2:35 PM, Mohd Syamsuri wrote:
> hahaha ;p
> 
> sekarang nih nampak semua diam....
> 
> kelantan baru buka incubator bawah SEDC. baru nak beroperasi kalau ada lah
> conference @ competitions mcm nih sekurang2nya
> Incubator kelantan dapat jugak nama....
> 
> Fokus incubator sekarang nih pasal animasi.. rasanya dah ada 4 5 cerita
> animasi yg sedang dalam proses pembikinan dan tgh communicate dgn pihak
> RTM utk waktu siaran maybe dalam bulan 9 @ 10 kot....
> 
> nih semua animasi kawe tak der lah terlibat cuma tahu jer lah .... pasal dah
> tgk sinopsis dan draf asal cerita dia...
> 
> sekarang nih kalau cerita pasal Linux ermmm rasanya ramai yg kenal Ubuntu
> dari debian ........
> kawe punya matlamat adalah kumpulkan semua expert2 linux / bsd di kelantan,
> terengganu @ pahang utk wujudkan satu center
> Open Source Center pantai timur.
> 
> melalui community yg ada inilah kita boleh develop training, conference,
> workshop, consultant dan etc...
> pasal dah banyak sangat ajaran sesat yg kawe jumpa pasal linux di kelantan
> nih... ;p
> 
> Sekarang nih kawe dah wujudkan satu Linux Lab di LAB MIS PKINK dengan
> kerjasama pihak MIS PKINK.
> (OS : Linux Mint. / Running: Microsoft Office, Exel & Powerpoint under
> Linux./ Running Class For OpenOffice.)
> 
> itu jelah yg mampu kawe buat setakat nih...
> 
> 
> 2010/2/24 Amir Haris Ahmad <amir at localhost.my>
> 
>> Dekat mana meeting tu akan dilangsungkan? aku minat sgt ni klu kelantan.
>> Apa2 yang boleh aku bantu. Dulu2 masa muda, aku ada buat kerja gila organize
>> open source nya talk. Ke hulu ke hilir pegi kolej and cari speaker yang ada
>> kat Kelantan. Masa tu member cth Azuddin (HUSM), Zapawi (mesiniaga) jadi
>> speaker Buat dekat ITD peng. Chepa (2003). Sifu Maznan MyLinux pun ok jgk
>> support masa tu, apa2 yang perlukan orang kat kelantan kontek aku. Lepas tu
>> masa tu la Kelantan implement Linux router/fw guna disket (link satu
>> kelantan), melalui co. minix solutions SDN BHD. Wow... aku bukan pandai sgt
>> pun compare dengan expert2 yang ada, tapi minat tu ada.
>>
>> rgds
>>
>> 2010/2/24 Mohd Syamsuri <msyamsuri at gmail.com>
>>
>> Otai nak balik makan dah tuh.... ;p
>>>
>>> I have inform kelantan sedc and also kelantan incubator manager and they
>>> will organize a meeting to discuss detail about this matter.
>>>
>>> I hope they will agree to set up first "hacking Competitions" in Kelantan.
>>>
>>>
>>> 2010/2/24 Amir Haris Ahmad <amir at localhost.my>
>>>
>>> Boleh aku balik rumah.. :)
>>>>
>>>> 2010/2/24 Ahmad Arafat Abdullah <trunasuci at gmail.com>
>>>>
>>>> Salam;
>>>>>
>>>>> AFAIK Kalantan ada fans2 OSS tersendiri.. Slackware, linux lain2...
>>>>>
>>>>> insyallah kalau takde hal, saya pun nak turun sana jumpa geng2 at kawan2lama...
>>>>>
>>>>>
>>>>> :)
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>  2010/2/22 Mohd Syamsuri <msyamsuri at gmail.com>
>>>>>
>>>>>> Bro kertas kerja ni kalau saya guna pakai dan panggil OWASP team utk
>>>>>> turun dan organize event di KELANTAN.
>>>>>>
>>>>>> agak2 bro sanggup tak turun?
>>>>>>
>>>>>> saya tgh develop utk wujudkan satu community Kelantan Opensource
>>>>>> Center, dan sekarang nih dah ada lab yg 100% guna LINUX **(dual boot
>>>>>> Windows)
>>>>>>
>>>>>> kalau boleh adakan hacking competitions rasanya dah bagus sebagai
>>>>>> permulaan.
>>>>>>
>>>>>> What are your suggestions and why?
>>>>>>
>>>>>> best regard
>>>>>> syamsuri
>>>>>> Mynux Solutions
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> _______________________________________________
>>>>>> Owasp-Malaysia mailing list
>>>>>> Owasp-Malaysia at lists.owasp.org
>>>>>>
>>>>>> https://lists.owasp.org/mailman/listinfo/owasp-malaysia
>>>>>>
>>>>>> OWASP Malaysia Wiki
>>>>>> http://www.owasp.org/index.php/Malaysia
>>>>>>
>>>>>> OWASP Malaysia Wiki Facebook
>>>>>> http://www.facebook.com/pages/OWASP-Malaysia-Local-Chapter/295989208420
>>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>> --
>>>>> # uname -a
>>>>> NetBSD  5.0 NetBSD 5.0 (GENERIC) #0: Sun Apr 26 18:50:08 UTC 2009
>>>>>  builds at b6.netbsd.org:/home/builds/ab/netbsd-5-0-RELEASE/i386/200904260229Z-obj/home/builds/ab/netbsd-5-0-RELEASE/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC
>>>>> i386
>>>>>
>>>>>
>>>>> _______________________________________________
>>>>> Owasp-Malaysia mailing list
>>>>> Owasp-Malaysia at lists.owasp.org
>>>>> https://lists.owasp.org/mailman/listinfo/owasp-malaysia
>>>>>
>>>>> OWASP Malaysia Wiki
>>>>> http://www.owasp.org/index.php/Malaysia
>>>>>
>>>>> OWASP Malaysia Wiki Facebook
>>>>> http://www.facebook.com/pages/OWASP-Malaysia-Local-Chapter/295989208420
>>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>> --
>>> best regard
>>> syamsuri
>>> Mynux Solutions
>>>
>>
>>
> 
> 
> 
> 
> _______________________________________________
> Owasp-Malaysia mailing list
> Owasp-Malaysia at lists.owasp.org
> https://lists.owasp.org/mailman/listinfo/owasp-malaysia
> 
> OWASP Malaysia Wiki
> http://www.owasp.org/index.php/Malaysia
> 
> OWASP Malaysia Wiki Facebook
> http://www.facebook.com/pages/OWASP-Malaysia-Local-Chapter/295989208420
En. Syamsuri,

Thank for that news.  I hope someday OWASP Malaysia can go to Kelantan
if many people are have interest about it. Many people here are
interested what happen after this. Hope see some good news from you and
perhaps with support by them we can do some events or seminar about
security and more focus how to secure rather about hacking. Best
practice security are better and educated people and give awareness how
security work.

Security if we talking are wide and we need collaborate to make some
events or seminars. So we need your 1st step before we can enter it.
Make interest to them and show that your are serious on this and what
benefit they get. If we need to use open source are another matter. On
us we focus on security. SO it up to you to what next stage that you can
convince them. Hopefully we get some respond from them...
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG/MacGPG2 v2.0.12 (Darwin)
Comment: Using GnuPG with Mozilla - http://enigmail.mozdev.org/

iD8DBQFLhNRUNF5f3mz2bZkRAiBwAKC+qOUe+G4ZhdRCWU630hmNiF9cpwCbByoo
F/Z673htRMubJf+J/Gg0VrE=
=sfmZ
-----END PGP SIGNATURE-----


More information about the Owasp-Malaysia mailing list