[Owasp-Malaysia] [Owasp-malaysia] Draf Asal Spoof @ Melaka 2006

Mohd Hidzuan hidzuan at gmail.com
Wed Feb 24 02:01:38 EST 2010


hebat lah KELANTAN...

cayalah,
...............................................................
To follow the path, look to the master,
follow the master, walk with the master,
see through the master, become the master.




2010/2/24 Mohd Syamsuri <msyamsuri at gmail.com>

> hahaha ;p
>
> sekarang nih nampak semua diam....
>
> kelantan baru buka incubator bawah SEDC. baru nak beroperasi kalau ada lah
> conference @ competitions mcm nih sekurang2nya
> Incubator kelantan dapat jugak nama....
>
> Fokus incubator sekarang nih pasal animasi.. rasanya dah ada 4 5 cerita
> animasi yg sedang dalam proses pembikinan dan tgh communicate dgn pihak
> RTM utk waktu siaran maybe dalam bulan 9 @ 10 kot....
>
> nih semua animasi kawe tak der lah terlibat cuma tahu jer lah .... pasal
> dah tgk sinopsis dan draf asal cerita dia...
>
> sekarang nih kalau cerita pasal Linux ermmm rasanya ramai yg kenal Ubuntu
> dari debian ........
> kawe punya matlamat adalah kumpulkan semua expert2 linux / bsd di kelantan,
> terengganu @ pahang utk wujudkan satu center
> Open Source Center pantai timur.
>
> melalui community yg ada inilah kita boleh develop training, conference,
> workshop, consultant dan etc...
> pasal dah banyak sangat ajaran sesat yg kawe jumpa pasal linux di kelantan
> nih... ;p
>
> Sekarang nih kawe dah wujudkan satu Linux Lab di LAB MIS PKINK dengan
> kerjasama pihak MIS PKINK.
> (OS : Linux Mint. / Running: Microsoft Office, Exel & Powerpoint under
> Linux./ Running Class For OpenOffice.)
>
> itu jelah yg mampu kawe buat setakat nih...
>
>
>
> 2010/2/24 Amir Haris Ahmad <amir at localhost.my>
>
>> Dekat mana meeting tu akan dilangsungkan? aku minat sgt ni klu kelantan.
>> Apa2 yang boleh aku bantu. Dulu2 masa muda, aku ada buat kerja gila organize
>> open source nya talk. Ke hulu ke hilir pegi kolej and cari speaker yang ada
>> kat Kelantan. Masa tu member cth Azuddin (HUSM), Zapawi (mesiniaga) jadi
>> speaker Buat dekat ITD peng. Chepa (2003). Sifu Maznan MyLinux pun ok jgk
>> support masa tu, apa2 yang perlukan orang kat kelantan kontek aku. Lepas tu
>> masa tu la Kelantan implement Linux router/fw guna disket (link satu
>> kelantan), melalui co. minix solutions SDN BHD. Wow... aku bukan pandai sgt
>> pun compare dengan expert2 yang ada, tapi minat tu ada.
>>
>> rgds
>>
>> 2010/2/24 Mohd Syamsuri <msyamsuri at gmail.com>
>>
>> Otai nak balik makan dah tuh.... ;p
>>>
>>> I have inform kelantan sedc and also kelantan incubator manager and they
>>> will organize a meeting to discuss detail about this matter.
>>>
>>> I hope they will agree to set up first "hacking Competitions" in
>>> Kelantan.
>>>
>>>
>>> 2010/2/24 Amir Haris Ahmad <amir at localhost.my>
>>>
>>> Boleh aku balik rumah.. :)
>>>>
>>>> 2010/2/24 Ahmad Arafat Abdullah <trunasuci at gmail.com>
>>>>
>>>> Salam;
>>>>>
>>>>> AFAIK Kalantan ada fans2 OSS tersendiri.. Slackware, linux lain2...
>>>>>
>>>>> insyallah kalau takde hal, saya pun nak turun sana jumpa geng2 at kawan2lama...
>>>>>
>>>>>
>>>>> :)
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>  2010/2/22 Mohd Syamsuri <msyamsuri at gmail.com>
>>>>>
>>>>>> Bro kertas kerja ni kalau saya guna pakai dan panggil OWASP team utk
>>>>>> turun dan organize event di KELANTAN.
>>>>>>
>>>>>> agak2 bro sanggup tak turun?
>>>>>>
>>>>>> saya tgh develop utk wujudkan satu community Kelantan Opensource
>>>>>> Center, dan sekarang nih dah ada lab yg 100% guna LINUX **(dual boot
>>>>>> Windows)
>>>>>>
>>>>>> kalau boleh adakan hacking competitions rasanya dah bagus sebagai
>>>>>> permulaan.
>>>>>>
>>>>>> What are your suggestions and why?
>>>>>>
>>>>>> best regard
>>>>>> syamsuri
>>>>>> Mynux Solutions
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> _______________________________________________
>>>>>> Owasp-Malaysia mailing list
>>>>>> Owasp-Malaysia at lists.owasp.org
>>>>>>
>>>>>> https://lists.owasp.org/mailman/listinfo/owasp-malaysia
>>>>>>
>>>>>> OWASP Malaysia Wiki
>>>>>> http://www.owasp.org/index.php/Malaysia
>>>>>>
>>>>>> OWASP Malaysia Wiki Facebook
>>>>>>
>>>>>> http://www.facebook.com/pages/OWASP-Malaysia-Local-Chapter/295989208420
>>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>> --
>>>>> # uname -a
>>>>> NetBSD  5.0 NetBSD 5.0 (GENERIC) #0: Sun Apr 26 18:50:08 UTC 2009
>>>>>  builds at b6.netbsd.org:/home/builds/ab/netbsd-5-0-RELEASE/i386/200904260229Z-obj/home/builds/ab/netbsd-5-0-RELEASE/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC
>>>>> i386
>>>>>
>>>>>
>>>>> _______________________________________________
>>>>> Owasp-Malaysia mailing list
>>>>> Owasp-Malaysia at lists.owasp.org
>>>>> https://lists.owasp.org/mailman/listinfo/owasp-malaysia
>>>>>
>>>>> OWASP Malaysia Wiki
>>>>> http://www.owasp.org/index.php/Malaysia
>>>>>
>>>>> OWASP Malaysia Wiki Facebook
>>>>> http://www.facebook.com/pages/OWASP-Malaysia-Local-Chapter/295989208420
>>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>> --
>>> best regard
>>> syamsuri
>>> Mynux Solutions
>>>
>>
>>
>
>
> --
> best regard
> syamsuri
> Mynux Solutions
>
> _______________________________________________
> Owasp-Malaysia mailing list
> Owasp-Malaysia at lists.owasp.org
> https://lists.owasp.org/mailman/listinfo/owasp-malaysia
>
> OWASP Malaysia Wiki
> http://www.owasp.org/index.php/Malaysia
>
> OWASP Malaysia Wiki Facebook
> http://www.facebook.com/pages/OWASP-Malaysia-Local-Chapter/295989208420
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: https://lists.owasp.org/pipermail/owasp-malaysia/attachments/20100224/ba7c4f1c/attachment.html 


More information about the Owasp-Malaysia mailing list