[Owasp-Malaysia] FAM got hacked!!!

Hasanuddin Abu Bakar bizkutrai at gmail.com
Fri Dec 31 05:07:45 EST 2010


On 31 Dec 2010, at 16:20, ApOgEE <jerungkun at gmail.com> wrote:



2010/12/31 Hasanuddin Abu Bakar <bizkutrai at gmail.com>

> Jangan salahkan orang yang menceroboh..diorang buleh letak apa2 mesej
> je yang diorang suka..macam mana nak halang?defend..macam mana tak nak
> bagi kena hack..hardening...jadi sekarang masalah siapa? Jangan
> salahkan pencuri kalau tinggalkan wang di jalan raya. Pencuri tu dah
> memang bersalah kerana mencuri, tapi yang tinggalkan wang tu ada
> masalah mental.
>
> jangan salahkan pencuri kalo tinggalkan dijalan raya...
kalo pencuri jenis pecah mangga kunci, robek pintu, pun jangan salahkan...
kalo nak selamat, jangan ada apa-apa harta untuk dicuri...

Lawak tapi benar: beberapa bulan lepas sport-rim depan & belakang moto aku
kene curi beserta tayar dan sprocket sekali... kerugian lebih kurang
RM900... semua salah aku... jangan salahkan pencuri! ....kerana aku tak
dapat nak bawak moto aku naik ke rumah aku di tingkat 2 dan perhatikannya
24/7...


Salam..aku turut simpati atas kecelakaan yang menimpa...
"kalau tinggalkan wang di jalan raya."

Tu aku ada point sebagai key. Aku letak contoh sbb benda hack menghack ni
benda yang tak pernah habis sama seperti mencuri. Dah beringat pun masih
kena curi,tapi tgk dulu tahap kecuaian orang yang kena curi.bukan semua
orang kena curi tu salah.kalau dah berhati2 bagusla.


>
> Hasanuddin Abu Bakar
> GSEC #28858
> IT Security Engineer
> +6017 913 1983
>
> Sigma Rectrix Systems (M) Sdn Bhd
> No.15 & 15-1, Jalan Equine 9A,
> Equine Park, Bandar Putra Permai
> 43300 Seri Kembangan Selangor
> URL             : www.sigmarectrix.com
>
> Phone        : 03-89486696
> Fax              : 03-89487796
> Helpdesk  : 03-89486596
>
>
>
>
> 2010/12/31 najmi.zabidi at gmail.com <najmi.zabidi at gmail.com>:
> > Depa je betul, kita semua salah.
> > sesat betul
> >
> > 2010/12/31 Amir Haris <amirharis at gmail.com>:
> >> Semua marah FAM ni :)
> >>
> >> 2010/12/31 Mohd Fazli Azran <mfazliazran at gmail.com>
> >>>
> >>> yep yang 1st dari hacker malaysia, yang second dari indonesia
> >>>
> >>> On Dec 31, 2010 8:03 AM, "MASOKIS" <masokis at gmail.com> wrote:
> >>> > Sebenarnya 1 minggu lepas dah kena....
> >>> >
> >>> > //aci ke report vuln website kat sini ?
> >>> > 2010/12/31 Mohd Fazli Azran <mfazliazran at gmail.com>
> >>> >
> >>> >> izzi.com.my lak kono ie. sian ISP malaysia nie...
> >>> >>
> >>> >> 2010/12/30 najmi.zabidi at gmail.com <najmi.zabidi at gmail.com>
> >>> >>
> >>> >> Depa ni ramai sangat, payah tul. population 10 kali ganda m'sia.
> >>> >>>
> >>> >>>
> >>> >>>
> >>> >>> On Thu, Dec 30, 2010 at 11:04 PM, Hasanuddin Abu Bakar
> >>> >>> <bizkutrai at gmail.com> wrote:
> >>> >>> > Try propose la bro.. FAM tgh "sedap" sekarang tu..kot2 ada bajet
> >>> >>> > lebih..
> >>> >>> >
> >>> >>> >
> >>> >>> >
> >>> >>> > Hasanuddin Abu Bakar
> >>> >>> > GSEC #28858
> >>> >>> > IT Security Engineer
> >>> >>> > +6017 913 1983
> >>> >>> >
> >>> >>> > Sigma Rectrix Systems (M) Sdn Bhd
> >>> >>> > No.15 & 15-1, Jalan Equine 9A,
> >>> >>> > Equine Park, Bandar Putra Permai
> >>> >>> > 43300 Seri Kembangan Selangor
> >>> >>> > URL : www.sigmarectrix.com
> >>> >>> >
> >>> >>> > Phone : 03-89486696
> >>> >>> > Fax : 03-89487796
> >>> >>> > Helpdesk : 03-89486596
> >>> >>> >
> >>> >>> >
> >>> >>> >
> >>> >>> >
> >>> >>> > On Thu, Dec 30, 2010 at 10:40 PM, Mohd Fazli Azran
> >>> >>> > <mfazliazran at gmail.com> wrote:
> >>> >>> >> Dear all,
> >>> >>> >> Another website got hack. It FAM website. Need someone to
> trigger
> >>> >>> >> FAM
> >>> >>> >>
> >>> >>> >> Regards,
> >>> >>> >> Mohd Fazli Azran
> >>> >>> >>
>
> >>> >>>
> >>> >> Regards,
> >>> >> Mohd Fazli Azran
> >>> >> OWASP Malaysia Chapter Leader.
> >>> >> Web : http://www.owasp.my
> >>> >> Email : fazli at mysecurity.my
> >>> >> Mobile : +6.013.204.8672
> >>> >> [image: OWASP Malaysia] <http://www.owasp.my>
> >>> >>
> >>> >>
> >>> >>
>
> >>> >
> >>> >
> >>> >
> >>> > --
> >>> > VISIT ME @ HTTP://WWW.MASOKIS.COM
> >>>
>
>


-- 
Best Wishes,

M. Fauzilkamil Zainuddin
----------------------------------------------------
ApOgEE a.k.a JeRuNgKuN
----------------------------------------------------
https://edge.launchpad.net/~apogee <https://edge.launchpad.net/%7Eapogee> -
ApOgEE on LaunchPad
http://artofapogee.blogspot.com - Art Of ApOgEE
http://coderstalk.blogspot.com - Coder's Talk
----------------------------------------------------

_______________________________________________
Owasp-Malaysia mailing list
Owasp-Malaysia at lists.owasp.org
https://lists.owasp.org/mailman/listinfo/owasp-malaysia

OWASP Malaysia Wiki
http://www.owasp.org/index.php/Malaysia

OWASP Malaysia Wiki Facebook
http://www.facebook.com/pages/OWASP-Malaysia-Local-Chapter/295989208420
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: https://lists.owasp.org/pipermail/owasp-malaysia/attachments/20101231/6ea6d023/attachment-0001.html 


More information about the Owasp-Malaysia mailing list